تصادف

دسته بندی : کیفری | بی احتیاطی در رانندگی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من تصادف کردم و با وجودی که راننده ای که با او تصادف کردم دید ک من احتیاج به کمک دارم اما من را رها کرد و رفت ایا مجازات کیفری هم شامل ایشون میشود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما باید گفت بله زیرا طبق ماده ی719 قانون مجازات اسلامی هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مامورین انتظامی از‌این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در‌مواد (۷۱۴) و (۷۱۵) و (۷۱۶) محکوم خواهد شد. دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده اعمال کیفیت مخففه نماید. همچنین طبق تبصره ۱ - راننده در صورتی می‌تواند برای انجام تکالیف مذکور در این ماده وسیله نقلیه را از صحنه حادثه حرکت دهد که برای کمک رسانیدن به‌مصدوم توسل به طریق دیگر ممکن نباشد تبصره ۲ - در تمام موارد مذکور هر گاه راننده مصدوم را به نقاطی برای معالجه و استراحت برساند و یا مامورین مربوطه را از واقعه آگاه کند و یا به‌هر نحوی موجبات معالجه و استراحت و تخفیف آلام مصدوم را فراهم کند دادگاه مقررات تخفیف را درباره او رعایت خواهد نمود.