15 اسفند 1398

چک برگشتی مشروط چگونه اقدام کنم؟

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام بنده طبقه چهارم یه اپارتمان که سندش هنوز اماده نبوده از یه فروشنده که بسازبفروش بود و به صورت مشارکتی با یه نفر که مالک اصلی زمین بود خریدم و ۷۰ درصد ثمن معامله رو دادم سپس حین تحویل ملک فروشنده از بنده یک چک از بابت مابقی ثمن معامله گرفت و در پشت مبایعه نامه نوشتیم که چک از بابت تنظیم سند میباشد و شرط پرداخت چک مبنی بر تنظیم سند میباشد حتی در چک هم نوشتم از بابت تنظیم سند سپس تاریخ چک رو همزمان با تاریخ تحویل سند نوشته و به فروشنده دادم متاسفانه فروشنده ضمن اینکه در تاریخ مقرر به اسم بنده سند نزده چک بنده را نیز به شخص ثالث انتقال داده و شخص ثالث نیز در موعدد مقرر چک رو برگشت زده است الان فروشنده مدعی شده با توجه به اینکه در مبایعه نامه نوشته شده که چک برگشتی موجب فسخ معامله میگردد و با توجه به اینکه چک جز اسناد تجاری میباشد بایستی در موعد مقرر پول در حسابتان باشد و از طرفی مدعی است که چون تنظیم سند براساس قرار داد مشارکت نامه با مالک اصلی به عهده من نمیباشد بلکه بر عهده مالک اصلی زمین میباشد به ان استناد کرده وبعد دوسال رفته از بنده شکایت کرده و خواهان فسخ معامله میباشد سوالم از شما بزرگواران اینه که با توجه به اینکه چک بنده مشروط بوده و اون به شرطش عمل نکرده و ثانیا من ملک را از بساز بفروش گرفتم و ایشون تنظیم سند را به من متعهد شده اند نه مالک اصلی پس چطور میتونه ادعای فسخ داشته باشه در حالیکه چک مشروط بوده، بنده باید چیکار کنم لطفا سریعا راهنماییم بفرمایین ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام اولا شرط فسخ برای فروشنده مهلت دارد و گذشت دوسال دلیل بر عدم استحقاق شرط فسخ است ثانیا چون بین شما و فروشنده شرط شده که چک همزمان با انتقال سند باشه شرط فسخ حتی با برگشت چک عملی نخواهد شد ثالثا چون چک سند تجاری است و ثالث اقدام نموده شما مکلف به پرداخت وجه هستید و برای انتقال سند باید دادخواست مستقل بدهید