جرم مواد مخدر زنجیره ای و عمده چیست؟

دسته بندی : مواد مخدر | حمل و نگه داری
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام دو نفر از دوستان من با دو نفر از اهالی بلوچستان همکاری داشته و حدود پنجاه کیلو گرم هروئین را حمل و در مرز بازرگان دستگیر شده اند و هر چهار نفر به اتهام قاچاق زنجیره ای و باند مواد فعلا بازداشت موقت هستند ایا امکان اینکه حبس ابد بگیرند وجود دارد یا خیر ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی تبصره ذیل بند ۶ ماده ۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مربوط به اقدام قاچاق مواد مخدر به صورت زنجیره ای و باندی توجه شده و مجازات مرتکبین ان مشمول مجازات ماده ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر است که بسیار شدیدتر از مجازات مرتکبین عادی مشمول ماده ۵ همان قانون است نکته حائز اهمیت ان است که اگر دو شرط وجود داشت اعمال تخفیف در اتهام انتسابی بلا مانع است اولا :اعمال قاچاق مواد مخدر به صورت باندی برای صدور به خارج از کشور باشد (دستگیری در مرز بازرگان اماره این بر این استثنا است ) ثانیا : تعیین مجازات حبس ابد ،هفتادو چهار ضربه شلاق و مصادره اموال از همان جرم برای قاچاق زنجیره ای بیش از پنج کیلو گرم تا بیست کیلوگرم مواد مخدر است و بیش از ان با وجود شرایطی مشمول حکم اعدام با تقاضای یک درجه تخفیف از دیوان عالی کشور است بنابر این پرونده مورد سوال هر چند احراز صدور به خارج از کشور را دارد لکن به لحاظ وزن بیش از ۲۰ کیلو بوده و مشمول حکم اعدام و در صورت صلاحدید دادگاه تقاضای یک درجه تخفیف از دیوانعالی کشور است .