شرکت تامين سرمايه چیست و چه وظيفه ایی بر عهده این شرکت میباشد؟
امروزه در جای جای دنیا شرکتهای تامین مالی در حال فعالیت هستند و خدمات بسیار خوب و قابل توجه را در به شرکتهایی که برای بقا و یا رشد و توسعه بيشتر نیاز به تامين سرمايه دارند را ارایه میکنند. شاید به جرات بتوان گفت که یکی از جذابترین روشها برای شرکتها همین تامین مالی میباشد که بتوانند بخشی از نیازهای مالی و نقدینگی را حل کنندو همیشه اخذ وام از بانکها با چالشهای متعددی رویرو بوده است اما در شرکتهای تامین سرمایه شرکتها میتوانند بصورت راحتتر از بانک سرمایه را از شرکتهای تامینی دریافت کنند که در ادامه جزییات و توضیحات بیشتری خدمت شما ارایه میشود.
شرکت تامین سرمایه چیست ؟
شرکت تامین سرمایه عملا بانک نمیباشد و ممکن است که بصورت مستقل و یا بصورت زیر مجموعه ایی از شرکت دیگری مشغول بفعالیت باشد .شرکتهای تامین سرمایه میتوانند زیر مجموعه نهاد مالی بزرگتری مانند کارگزاریهای بورس باشند که در این شکل از فعالیت میبایستی تحت نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت نمایند و شکل دیگری از صندوقهای تامین مالی وجود دارد که با اخذ مجوز از ثبت شرکتها و انجام فرایند اداری لازم تامین سرمایه مورد تیاز شرکتها را انجام میدهند که این شرکتها بصورت مستقل فعالیت میکنند و تحت نظر سازمان بورس نیستند.شرکتهای تامین سرمایه تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار میبایستی سرمایه حداقلی هزار میلیارد تومان داشته باشند تا بتوانند تامین سرمایه را انجام دهند اما در شرکتهای مستقل حداقل و یا حداکثری برای این موضوع وجود ندارد.در این نوع از شرکتها مبالغ مورد نیاز اشخاص حقیقی و یا حقوق در اختیار انها قراداده میشود و وام نمیباشد و در راس موعد مقرر این مبلغ به شرکت تامین سرمایه باز گردانده خواهد شد.
تفاوت شرکت تامین سرمایه با بانک :
۱- در شرکتهای تامین سرمایه نیازی به سپرده گذاری نیست اما در بانک میبایستی از قبل سپرده گذاری انجام شودو مدت زمان معین و خاصی هم باید در صف انتظار باشید.
۲- منبع اصلی درامد بانک از سود بهره و کارکرد با سپردها میباشد اما در شرکتهای تامین سرمایه فقط کارمزد و مبلغ کمیسون کمتری از بانک برای انجام تامین سرمایه دریافت میکنند.
۳- برای تامین سرمایه از شرکتهای تامین سرمایه نیازی به اورده اولیه نمیباشد.
۴- در بانک نیاز به حداقل ۲ ضامن و طی مراحل پیچیده اداری میباشد اما در شرکتهای تامین سرمایه نیازی به ضامن نیست و ب ضمانت ا سند ملکی میتوان ظرف مدت کوتاهی سرمایه را دریافت کرد.
مزیت شرکت تامین سرمایه :
۱- مدت زمان انتظار کمتر نسبت به بانک برای اخذ سرمایه
۲- دریافت کمیسیون کمتر و رقابتی تر نسبت به بانک
۳- قابلیت تمدید مدت زمان قراداد بدونه هرگونه پیچیدگی اداری
معایب تامین سرمایه :
عملا عیبی را نمیتوان برای شرکتهای تامین سرمایه مد نظر قرار داد و البته طبیعتا در هر شکل و نوع از سرمایه گذاری اشکالاتی وجود دارد که در این نوع فعالیت از شرکتها شاید تنها عیبی که بتوان در نظر داشت مدت زمان قرادادها میباشد که در هر دوره حداکثر شش ماه میباشد .
چگونه اقدام به اخذ سرمایه از شرکتهای تامین سرمایه بکنیم:
۱- برقراری تماس و هماهنگی از طریق تماس تلفنی برای تعیین وقت مشاوره
۲- حضور متقاضی یا متقاضیان حقیقی و یا حقوقی در محل شرکت تامین سرمایه به همراه اسناد مثبته و ارایه دلیل برای اینکه در چه قسمت و یا برای کجا قصد تامین سرمایه دارند .
۳-تکمیل فرمهای مربوطه و بررسی تقاضا توسط کارشناسان شرکت تامین سرمایه .
۴- در صورت تایید درخواست از طرف شرکت دعوت نامه برای متقاضی ارسال و مراحل اداری شروع میشود.
۵-پس از اتمام کلیه موارد قرادادی فی مابین شرکت تامین سرمایه و متقاضی نزد گروه حقوقی منعقد خواهد شد و تضامین لازم از متقاضی دریافت خواهد شد .
۶- پس از انعقاد قراداد مبلغ مورد درخواست تایید شده به حساب متقاضی واریز خواهد شد.
بازپرداخت :
از لحظه واریز مبلغ به حساب متقاضی به مدت شش ماه قراداد شروع شده و مبلغ فوق در پایان قرارداد توسط سرمایه پذیر به شرکت تامین سرمایه بازگردانده خواهد شد.
نتیجه : بسیاری از شرکتها به دلیل توسعه کسب و کار و یا کمبود نقدینگی نیاز به تزریق سرمایه بصورت موقت دارند که به همین جهت مجبور هستند از بانکها تقاضای تسهیلات کنند که این امر نیازمند زمان طولانی میباشد و ممکن است منافع شرکتها به خطر بیفتد لذا شرکتهای تامین سرمایه همواره میتوانند انتخاب بهتری برای اخذ سرمایه باشند . جهت اگاهی و اخذ اطلاعات کاملتری در خصوص نحوه تامین سرمایه گذاری لطفا با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید.