06 مرداد 1400

آیا فروش ملک از طریق مزایده قابل ابطال است ؟

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و تشکر
در سالهای قبل یکی از شرکا یک شرکت خصوصی بودم که در حال حاضر دچار اختلاف شده و شرکت در حال حاضر فعالیتی ندارد. به دلیل عدم پرداخت اجاره های شرکت برای مدتی، چکهای شرکت برگشت خورده و موجر اقدامات قانونی را انجام داده اند. با توجه به عدم همکاری شریک جهت پرداخت این بدهی و با توجه به اینکه ملک بنده در رهن بانک جهت وام شرکت میباشد و شریک دیگر با برنامه ریزی قبلی کلیه اموال خود را تغییر مالیکت داده است، شاکی در نهایت ملک بنده را توقیف کرده و درخواست مزایده را گرفته است.
در روز مزایده برای بخشی از ملک بنده و معادل طلب شاکی، غیر از شاکی اشخاص دیگری در مزایده شرکت نکردند، و شاکی مطالبه این بخش ملک را کردند. ظاهرا طبق قانون مهلتی ۲ ماهه در نظر گرفته شده که در صورت پرداخت مبلغ، مزایده باطل میشود. متاسفانه با وجود سعی و تلاش زیاد بنده موفق به تهیه مبلغ نشده تا این لحظه نشده و مهلت ۲ ماهه بزودی به پایان میرسد:
- با توجه به توضیحات فوق آیا امکان تمدید قانونی این مهلت ۲ ماهه میباشد؟
- در صورت عدم تمدید، چه توصیه قانونی دارید؟ البته بنده همچنان سعی در تهیه طلبشان دارم. ولی بعد از ۲ ماه و تغییر مالکیت بخشی از ملک، ظاهرا شاکی میتواند درخواست خلع ید ملک مشاع را اقدام کند. در این صورت چه خطراتی برای باقیمانده ملک وجود دارد و بنده چه اقدامات قانونی جهت از دست نرفتن کل ملک یا برگشت این بخش ملک در صورت پرداخت وجود دارد و توصیه میشود؟
- این گروه چطور میتواند به بنده کمک کند و هزینه و شرایط پراختی آن به چه صورتی میباشد؟
با تشکر عباس یوسفخانی

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اگر مراحل قانونی مزایده ( ابلاغ اجراییه ،ابلاغ نظر کارشناسی و رعایت مهلت قانونی کارشناسی ) رعایت و ملک به طلبکار یا شخص ثالث فروخته شده باشد فقط همان فرصت قانونی ۲ ماه راهکار رفع بازداشت ملک است اما اگر بعد از فروش شما قادر به پرداخت وجه نباشید می توانید با اسناد مزایده و صورتجلسه ملک علیه شرکا دادخواست مطالبه وجه ( قدرالسهم ) بدهید. اما معایب این کار شریک شدن طلبکار در ملک شماست و قطعا به خلع ید مشاعی متوسل خواهد شد فلذا بهتر است در همان زمان باقی مانده وجه را واریز کنید تا از زیان بیشتر جلوگیری نمایید و اما در خصوص کمک وکلای گروه وکیلوند باید عرض کنم ابتدا باید پرونده ثبتی و اجرایی مطالعه شود تا اظهار نظر شود به این منظور نیاز به اعطای وکالت مطالعه پرونده می باشد .