03 بهمن 1401

قصور در پزشکی و مجازات پزشک و کادر درمان

دسته بندی : جرایم پزشکی | قصور پزشکی منجر به فوت
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت به خیر من پرستار هستم و چند وقت پیش یک خانم 86 ساله که به خاطر سکته مغزی تایم طولانی روی تخت در منزل نگه داری می شدن رو به بخش ما اوردن.ایشون به دلایلی و این که سن بالا و بیماری غیر قابل برگشت داشتن براشون احیا قلبی انجام نشد اما همه ی همکاران و پزشک بی هوشی برگه احیا رو مهر کردن.خانواده بیمار شکایت کرده و دوربین رو چک کردن که احیا انجام نشده حالا می خواستم بدونم روندش حدودا به چه شکله و ایا دیه رو همه باید پرداخت کنیم و زندان و محرومیت از خدمت ممکنه داشته باشه ممنون از زحماتتون

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی مجازات قصور پزشکی منجر به فوت علاوه بر محکومیت پزشک به پرداخت دیه با توجه به میزان تقصیر تعیین میشود ،و همچنین میتواند موجب محکومیت پزشک به تحمل حبس نیز بشود، زیرا ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی اذعان دارد:درصورتیکه قتل غیرعمد بواسطه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته یا به دلیل عدم رعایت نظامات لازمه و مربوطه واقع شود، موجب محکومیت مرتکب به حبس از یک تا سه سال خواهد بود. و همچنین فوت بیمار در اثر مجموعه ای از افعال و اعمال و تجمع اسباب و دلایلی اگر باشد ،هر یک از کادر درمان به میزان نقشی که در وقوع و بروز حادثه یعنی فوت بیمار داشته اند ، تعیین میشود . لذا در این فرض مسئولیت میان مقصرین و مرتکبین تقسیم شده و ممکن است علاوه بر اینکه چند تن به پرداخت دیه محکوم میشوند، احد از ایشان به حبس نیز محکوم شود. موفق و سربلند باشید