30 شهریور 1400

معافیت کفالت چگونه است

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر.من ۲۱ آبان وارد ۱۸ سالگی میشم،پدر و مادرم ۶ ساله طلاق گرفتند،تنها فرزند خانواده هم من هستم،مادرم حقوق بازنشستگی پدر فوت شده اش رو میگیره،میخواستم بدونم با این شرایط میتونم معافیت کفالت بگیرم؟
حقوق پدر فوت شده اش رو میگیره

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربرمحترم معافیت کفالت مادر مطلقه شرایط مخصوص خود را دارد که در زیر به آنها اشاره شده است: فرد مشمول تنها فرزند بالای ۱۸ ساله مادر مطلقه باشد که از مادرش نگهداری می کند.دفترچه اعزام به خدمت فرد مشمول غیبت نخورده باشد.برای اینکه به فرد مشمول معافیت کفالت مادر تعلق بگیرد، پدر و مادرش قبل از ۱۶ سالگی فرزندشان از هم جدا شوند.فرد در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشد می تواند معافیت کفالت بگیرد. که توسط شورای پزشکی تایید می شود، در غیر این صورت بیمار بوده و می تواند برای گرفتن معافیت پزشکی اقدام کند.باید این طلاق از طرف محضر ثابت شود و یک طلاق سوری نباشد.از زمان تاریخ طلاق مادر و پدر مشمول ۳۰ ماه گذشته باشد تا به فرد معافیت کفالت دائم تعلق بگیرد. اگر از تاریخ طلاق ۳۰ ماه کمتر گذشته باشد به فرد معافیت موقت می دهند.مادر مطلقه دیگر ازدواج نکرده باشد.