30 آبان 1400

رضایت مشروط در دادگاه نسبت به پرونده کیفری

دسته بندی : کیفری | تصرف عدوانی
حامد جمشیدوند
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ، قرارداد صلح وسازش تنظیم شده است ، و قرار شده است من در پرونده ای که با شخصی در دادگاه کیفری داشته ام و ایشان به زندان محکوم شده بود رضایت دهم و ایشان هم ملکی را که مرتبط با بنده بوده است و در تصرف غیر قانونی ایشان بوده است را بخرد ، حالا من رضایت داده ام ولیکن بنا به دلایلی قرارداد فسخ شده است و ایشان ملک را از من نخریده است ، آیا امکان اینکه دوباره پرونده کیفری را علی رغم اینکه رضایت داده ام در جریان بندازم است ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

سلام و درود کاربر محترم موضوع صلح و سازش را مطرح ننمودید آیا در دادگاه صلح سازشی صورت گرفته یا خارج از دادگاه آیا رضایت مشروط انجام داده اید و یا خیر بی قید و شرط بوده است ماده ۱۰۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ گذشت باید منجز باشد و به گذشت مشروط و معلق درصورتی ترتیب اثر داده میشود که آن شرط یا معلق علیه تحقق یافته باشد. همچنین عدول از گذشت، مسموع نیست. تبصره ۱- گذشت مشروط یا معلق مانع تعقیب، رسیدگی و صدور حکم نیست، ولی اجرای مجازات در جرائم قابل گذشت منوط به عدم تحقق شرط یا معلق علیه است. در این صورت، محکوم علیه با قرار تامین مناسب آزاد میشود.