03 مهر 1402

مطالبه خسارت از پزشک (مسئولیت مدنی و کیفری)

دسته بندی : جرایم پزشکی | سایر دعاوی
وحید قلی پور
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام
حدود 10 سال قبل یک عمل جراحی آپاندیس داشتم که با اشتباه جراح بدنم عفونت کرد و به مدت 8 ماه چندبار بستری و عمل جراحی شدم و صدمات زیادی به کبد و معده و ... وارد شد
نظام پزشکی شکایت کردم و به جایی نرسید
همچنان تبعات عفونت همراهم هست و اذیت کننده س و کار کردن واقعا سخت شده
باید از چه طریقی پیگیری کنم؟

پاسخ کارآموز وکالت :

باسلام؛ اگر قبل از عمل جراحی برائت نامه پزشک را امضا کرده باشید فقط از طریق مسئولیت مدنی پزشک میتوانید مطالبه خسارت کنید البته به شرطی که شورای تخصصی پزشکی تخلف و قصور پزشک را در عدم رعایت اصول علمی و فنی پزشکی احراز نمایند طبق ماده ۴۹۵ قانون مجازات اسلامی، هرگاه پزشک در معالجاتی که انجام می‌دهد موجب تلف یا صدمه بدنی شود، ضامن دیه است. مگر آن که عمل او مطابق مقررات پزشکی و موازین فنی باشد. یا این که قبل از معالجه برائت گرفته باشد و مرتکب تقصیری هم نشود. اگر اخذ برائت از مریض به دلیل نابالغ یا مجنون بودن او، معتبر نباشد، یا اخذ برائت از او به دلیل بیهوشی و مانند آن ممکن نشود، برائت از ولی مریض اخذ می‌شود