07 مهر 1402

کپی رایت کتاب بدون اجازه مولف

دسته بندی : مالکیت معنوی | مالکیت معنوی
علیرضا فجری
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

با عرض سلام و احترام
جسارتا در رابطه با موضوع حق کپی رایت در ایران سوالی داشتم
اگر در ابتدای کتابی مولف صرحتا از اقتباس و یا جزوه برداری یک کتاب صحبتی کرده باشد و مخالفت خود را اعلام دارد، حال میتوان با اندکی تغییر بخشی از آن را نشر داد و حتی در قسمتی از آن جزوه کتاب را به عنوان منبع خود اعلام نمود؟

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام جانم به طور کلی کتاب ها در ایران مشمول ممنوعیت کپی هستند (چه در ابتدای کتاب به آن تصریح کرده باشند یا نه). اما اگر بخواهیم از کتابی استفاده کنیم حتما باید به میزانی تغییرات در آن لحاظ کنیم که عرفا گفته شود آن کتاب قبلی نیست. مثلا حدود 60 تا 70 درصد.