21 آبان 1402

حق ارتفاق در ملک دیگری و اثبات و تشخیص آن

دسته بندی : حقوقی | اثبات حق ارتفاق
رضا ایکدر
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام دو ملک که از قدیم از هم حق عبور دارند و یکی مالک راه فوقانی و دیگری مالک تحتانی حال ملکی که تحتانی را دارد و سه نبش است ملک خود را بیست سال پیش تخریب و از نوع می‌سازد و راه عبورش هم میشود نبش خیابون حال ملک من همون بافت قدیمی را دارد حال که برای سند تک برگ مراجعه کرده ام اداره ثبت می‌گوید ملک کناری باید بیاید به هم بابت آن راه عبور رضایت دهید ولی ملک کناری قبول نمی‌کند که این رضایت رو بدهد و میگوید من اون حق عبور را دارم حال من باید تحت چه عنوانی از وی شکایت کنم تا اجازه دریافت سند را بگیرم و همچنین بخاطر اینکه بدون اجازه من ساخته میتوانم اقدامی انجام بدهم با تشکر از شما

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام جنابعالی با شهادت شهود که در این موضوع حق راه یا همان به اصطلاح حق ارتفاق نسبت به ملک داشته اید دادخواست اثبات حق ارتفاق با شهادت شهود را ارائه نمایید و بعد از اثبات آن جهت صدور سند اقدام نمایید