02 آذر 1402

زمان تحقق عقود مکاتبه ای

دسته بندی : حقوقی | اثبات وقوع بیع
حسین کریمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

شرکت الف مقیم تبریز تمایل خود را به فروش 10000متر مربع پارچه ابریشم به مبلغ معین به اقای ب ساکن تهران از طریق پست اعلام میکند اقای ب (مانی نصر اللهی) قبولی خود را اعلام و از طریق پست ارسال مینماید اما ب جهت تشویش فکری روز بعد پشیمان شده و انصراف خود را از قبولی به شرکت الف ایمیل میکند اگر ایمیل زود تر از نامه قبولی بدست شرکت الف برسد عقدی منعقد شده است یا خیر؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در عقود مکاتبه ای فروشنده تا قبل از وصول نامه به خریدار می تواند از ایجاب خودش عدول کند و فوراً به خریدار مراتب را اطلاع دهد. در فرض سوال با توجه به اینکه فروشنده ایجاب را اعلام کرده و خریدار نیز قبول خود را به فروشنده اعلام داشته از نظر حقوق ایران معامله مذکور به طور صحیح واقع شده و فروشنده نیز نمی تواند به استناد اعلام انصراف خود از معامله (پس از قبول خریدار) مدعی بطلان معامله گردد هر چند که اعلام انصراف فروشنده پیش از وصول نامه خریدار باشد.