06 آذر 1402

اقدام به صدور چک بلامحل

دسته بندی : کیفری | چک کیفری
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خدمت وکلای محترم
خواهش میکنم در صورت امکان واضح بهم پاسخ بدید

من از یکی از دوستان مبلغ سی میلیون تومن چک دوماهه گرفته بودم و داده بودم دست کسی دیگه پول گرفته بودم و متاسفانه پول بهره ای (ربا) بود ولی در ثبت چک زدیم خرید کالا
ده روز از مهلت چک گذشته و بنده بخاطر مشکلاتی که داشتم از جمله فوت پدرم در این ده روز اخیر امکان پرشدن چک برام نیست و متاسفانه طلبکار صبر نکرده و باوجود نزول دادن ولی خیلی راحت چک داده دست وکیل، میدونم هر دو طرف به نوعی مجرم هستیم ولی موضوع کمی پیچیده شده و سوال من در همین مورد هست. صاحب چک آزمون وکلا قبول شده بود و قرار ازش استعلامات لازم بگیرن برای آینده کاریش، آیا این یک چک برگشتی که اگر دادگاه بره و کیفری بشه واقعا می تونه صاحب چک بخاطر یه چک برگشتی کیفری از آینده کاریش محروم کنن؟ یعنی برای او واقعا مشکل‌ساز خواهد بود درحالیکه مقصر منم و اتفاقات ناخواسته باعث شده نتونم مبلغ چک بموقع پر بشم؟ چون چک دادگاهی بشه قطعا در استعلامات صاحب چک سابقه بدی محسوب میشه و واقعا بخاطر این اشتباه من ممکنه در استعلام کاری او مشکلی پیش بیاد؟ قانون چیه؟ لطفا کمکم کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام، چنانچه دارنده چک از طرق دیگری غیر از شکایت کیفری اقدام به مطالبه وجه چک نماید طبیعتا مشمول قوانین کیفری نبوده و سوءسابقه ای برای ایشان منظور نخواهد شد. اما در صورتی که دارنده اقدام به شکایت کیفری بر روی چک نماید و منجر به محکومیت ایشان شود این امر برای ایشان سوء سابقه ایجاد خواهد کرد و ممکن است برای آینده شغلی ایشان مشکل ساز شود.