20 دی 1402

آیا عدم ارایه حساب مشمول کتمان در امور مالیاتی میشود؟

دسته بندی : مالیاتی | شورای عالی مالیاتی
Faranak Zangene
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام،اگر شخصی در پیش ثبت نام کداقتصادی اشتباها حساب جاری دسته چک دار بانک ملی را به عنوان معرفی حساب تجاری معرفی نماید لکن کارتخوان از سوی شرکت های پرداخت الکترونیک طرف قرارداد با بانک صادرات و متصل به حساب بانک صادرات دریافت نماید و در این بازه زمانی که نزدیک به پایان سال مالیاتی است بخواهد حساب جاری را حذف کند آیا تراکنش های ماقبل امروز جزء درآمدها و فروش های مالیات پذیر تلقی می گردد؟اگر اینتاکد هم اشتباه درج شده باشد آیا کتمان فعالیت یا کتمان درآمد مشمول مودی می شود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

بله بر اساس ماده 190 و 192 قانون مالیاتهای مستقیم در صورت کتمان مشمول جرایم مالیاتی خواهید شد و این عمل از مصادیق فرار مالیاتی در نظر گرفته میشودچون با اعلام کد اشتباه به اداره مالیات و دارایی فرار از پرداخت مالیات محرز میگردد