26 دی 1402

ابثثاعلام بطلان معامله و بیع فضولی

دسته بندی : حقوقی | ابطال مبایعه نامه (مالی)
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با درودی دیگر بر آقای امامی گرامی، همانگونه که قبلا معروض گردید، کلیه اراضی آن منطقه از جمله خود ما بصورت نسق زراعی بوده که عمدتا قولنامه ای بفروش رفته و تبدیل به ساختمان شده است.( بعضا حتی 20-30 سال قبل) و در این بین افراد فرصت طلبی با اطلاع از اینکه ما در شهرستان هستیم و سالیان طولانی در محل نبوده ایم با جعل و قولنامه سازی و روشهای خلاف دیگر، بخشهایی از زمینهای ما را فروخته‌اند که اکثرا تبدیل به ساختمان شده و اکنون که ما به محل رفته و پیگیر شده ایم، با اینکه میدانند و اقرار میکنند که منشأ خریداری اشان پدر مرحوم ما بوده،
ضمنا لازم به توضیح است که در بررسی پرونده مشابهی که شکواییه مربوطه تصرف عدوانی بوده، ضابط دستگاه قضا با تحقیقات محلی و شهادت شهود و همچنین گزارش کارشناس منتخب دادگستری، مالکیت ما و بعد از پدرم اینجانب را محرز و مسلم اعلام کرده است، حال سئوال این است که برای ابطال مبایعه‌نامه های زمینهای متصرفی و رفع تصرف و اعاده آنها (حتی اگر سالیان طولانی سپری شده باشد) میتوان با ارائه دادخواست اثبات مالکیت و خلع ید و الزام به تنظیم سند و اجرت المثل ایام تصرف، اقدام کرد؟با سپاس

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه سند رسمی داشته باشید خلع ید در غیر اینصورت ابطال معامله و بیع فضولی قابل اقدام است