18 بهمن 1402

نحوه مطالبه وجه قرض داده شده

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه
مجتبی اکبری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

به نام خدا با سلام خدمت کارشناسان گرامی.
حدود 18 ماه است که مبلغی به کسی قرض داده و فرد بدهکار به بهانه‌‌ی ناتوانی بدهی‌اش را تسویه نمی‌کند.
قصد شکایت دارم. می‌دانم مدعی خواهد شد که توان پرداخت ندارد. مسئله‌ی اول اینکه آیا در این صورت دادگاه قهراً اقدام به تقسیط بدهی می‌کند؟ یا اگر بگویم کل مبلغ را یکجا می‌خواهم ترتیب اثر داده خواهد شد؟
مسئله دوم اینکه مدتهاست به او مهلت داده ام و اگر برای بازپرداخت پول مدت بیشتری بخواهد نمی‌توانم اعتماد کنم. آیا می‌توانم سهم‌الارث آن فرد از محل میراث پدری خود (که هم اکنون در قید حیات است) را به عنوان ضمانت بازپرداخت طلب کنم؟ آیا از نظر حقوقی چنین ضمانتی پذیرفته می‌شود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی با توجه به اینکه وجه داده شده به عنوان قرض می باشد، لذا احتمال پذیرش اعسار توسط قاضی سخته اما ممکن می باشد.برای ضمانت نیز در صورت پذیرش ضامن ایرادی ندارد. جهت راهنمایی بهتر شما توصیه میشود تماس بگیرید. موفق باشید