24 بهمن 1402

دادخواست ابطال مبایعه نامه عادی

دسته بندی : حقوقی | ابطال مبایعه نامه (مالی)
عباس جاوید
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
به گفته ی عموی بنده برای گرفتن بیمه، از پدرم درخواست کردن که زمین مجاور زمین ایشون رو به صورت سوری به اسم عموی من بزنن.
پدرم هم بدون اطلاع خانواده املاکی رفتن و زمین رو سوری به نام عموم زدن. بعد چند وقت عموی بنده گفتن ما به بنگاه رفتیم و قرارداد رو فسخ کردیم و برگه رو پاره کردیم.پدرم هم به حرف برادرشون اطمینان کردن. ولی مادرم که پیگیر قضیه شدن متوجه شدن برگه مبایعه نامه پدرم و خودشون هر دو دست عموی بنده است و تمام حرفاشون دروغ بوده.
این زمین روستایی بوده و سند رسمی نداره و هنوز پدرم برای رسمی کردن سند زمین به دفترخانه نرفته. میخوام بدونم پدرم با این شرایط میتونه سند زمین رو رسمی بکنه و اون مبایعه نامه ها بعدا میتونه مشکل بوجود بیاره؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و احترام ابتدا باید بطلان مبایعه نامه را مطرح نمود باید از طریق دادگاه با اظهار نامه این موضوع را به طرف مقابل اطلاع داده و پس از اطلاع دادخواست ابطال مبایعه نامه را به دادگاه تقدیم کند. لازم به ذکر است که این دعوا یک دعوا مالی محسوب می شود. پس از ابطال مبایعه نامه میتوان تقاضای تنظیم سند رسمی نمود.