شکایت کیفری جعل مبایعه نامه

دسته بندی : کیفری | جعل
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
وقت بخیر

من دختری هستم که سال 97 مادرم تصادف کرد و فوت کرد
یه پدر دارم و یک برادر

یک واحد خانه ی قولنامه ای با کد رهگیری به نام مادرم بود

که به پیشنهاد یک مشاور املاک جز اموال برای مالیات بر ارث معرفی نکردیم
و پدرم گفت من چیزی نمیخوام و بین خودتان تقسیم کنید

و پشت همان قولنامه ی خانه نوشتیم که مادرم قبل از فوت 3 دانگ به نام من کرده و 3 دانگ به نام برادرم و من امضا کردم
چون امضای مادرم راحت بود
و برادرم و پدرم هم زیر آن را امضا و اثر انگشت زدند
و برادرم هم آن زمان مشکلی نداشت

و بعد از آن هم من پول پرداخت کردم به برادرم و 3 دانگ دیگر خانه را که به نامش بود را با اثر انگشت و امضای برادرم خریدم و یک
قولنامه ی دیگر با کد رهگیری جدید به نام من صادر شد
و من پارسال خانه را به شخص دیگری فروختم

اما حالا که بالای 5 سال گذشته برادرم می‌گوید از من بابت جعل امضا شکایت می‌کند
و دائم پیام های تهدید آمیز برای من می‌فرستد

میخواستم بدونم آیا می‌تواند وقتی خودش پای قولنامه را امضا کرده چندین جا و اثر انگشت زده از من شکایت کند؟چه میشود عاقبت؟
راه حل من چیست؟لطفا برایم کامل توضیح دهید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر.ازجنبه کیفری باتوجه به گذشت سال های زیادازآن‌،مشمول مرورزمان شده وقابل پیگیری نیست.اماازنظرحقوقی می تواندمعامله راباطل کندودرصورت ابطال،هم پسر دوبرابردختراست.البته آنچه برادرتان به شمافروخته همچنان معتبراست.موفق باشید