اثبات مالکیت زمین بدون مدرک مکتوب

دسته بندی : حقوقی | اثبات مالکیت (مالی غیر منقول)
غلامرضا صارمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عرض سلام خدمت شما .
امیدوارم حالتون خوب باشه .

آقای محمد زمان صالحی زمینی را حدود 40 سال پیش نقطه گذاری کرده و متعلق به خود دانسته است . شخصی دیگر به اسم مریم بر سر این زمین مدعی میشه و با صلحی که بین این دو صورت میگیره زمین رو نصف به نصف تقسیم میکنن.
محمد زمان پارسال فوت کرده . ایشون دو تا خانم داشته و هر نوع مدرکی که دال بر این زمین داشتن پیش خانم دوم گذاشته و خانم دوم زیر بار نمیره . میگه هیچ نوع سند و مدرکی در اختیار ندارم.
الان بعد 40سال پسر عمو و برادر محمد زمان یک قسمت زمین رو ادعا میکنن مال ما هست . سال 97 چون شورا ( برادر ناتنی محمد زمان صالحی ) پارتی داشتند اسنادی درست کردند . و الان چون میخواهند زمین رو ثبت کنند همان اسناد رو میخواهند ارائه بدهند .

خانم اول محمد زمان الان برای اثبات به جز شاهدان محلی هیچ گونه سند و مدرکی نداره .
بی زحمت راهنمایی بفرمایین که چه کار کنیم که زمین به خانم و بچه های محمد زمان برسن؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام می توانید با استناد به شهادت شهود - تحقیق محلی تصرف ماکانه آن مرحوم را در زمین اثبات کنید و از این طریق مالکیت مورث و به تبع آن مالکیت کنونی ورثه وی را اثبات نمایید .