دریافت حق کمیسیون توسط املاک پس از فسخ معامله

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

درود خدمت شما
من یک پیش قرارداد خرید ملک رو در دفتر مشاوره املاک به عنوان خریدار امضا کردم و یک مهلت یک هفته ای برای پرداخت مبلغ کامل بابت خونه گذاشتیم و هیچ بیعانه ای هم پرداخت نشد . من پولم جور نشد و قبل از سررسید به املاک اعلام کردم فسخ کنیم و فروشنده هم راضی بود اما املاک تمام مبلغ حق املاک را کامل دریافت کرد . آیا این حق رو داشته که کل مبلغ رو بدون نوشتن قراداد نهایی و انجام کامل معامله دریافت کنه ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام، کاربر محترم براساس قانون تجارت و هم چنین مستند به بندی با این مفهوم که در صورت فسخ معامله نیز کمیسیون مشاور املاک از بین نخواهد رفت توسط مشاورین املاک در قرارداد لذا فسخ یا انفساخ یا اقاله قرارداد ها پس از انعقاد تاثیری در حق کمیسیون مشاور املاک نخواهد داشت و توسط ایشان قابل مطالبه خواهد بود.