مطالبه خسارت وجه الالتزام

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
قرار داد اجاره بنده با مستاجر م در تاریخ 14 اسفند 1402 تمام میشد. بدون قرارداد مکتوب بصورت تلفنی توافق کردیم تا آخر اردیبهشت 1403 بدون افزایش مبلغ رهن و اجاره قرارداد ادامه یابد. حدودا 10 روز قبل گفتند اگر میخواهید بفروشید حاضرم مبلغی بعنوان پیش قسط بدهم و معامله کنیم مشروط به اینکه تا آخر تابستان پرداخت کنند که بنده قبول نکردم. بماند که راجع به قیمت هم اختلاف داشتیم..در هر صورت چهارشنبه هفته گذشته تماس گرفتند که یک واحد پسندیدن و گفتند شما پول را بحساب صاحب خانه جدید واریز کنید . گفتم بنده قانونا باید به حساب شما واریز کنم و باید کلید را تحویل بدهید و تسویه کنیم. که زیر بار نمی رفتند . نهایت گفتم نیمی از مبلغ ودیعه را واریز می کنم و بقیه همزمان با تحویل واحد. 24 ساعت سر دادن شماره حساب بانکی طفره رفتند. و بنده هم از یکی از وکلا مشورت گرفتم گفتند قانونا شما مجبور نیستی بدون تحویل واحد مبلغ ودیعه را بازگردانی.از دیروز ادعای جدیدی مطرح میکند و میگوید چون قرارداد ما اسفند تمام شده و شما پول را به من نداده اید طبق متن قرار داد روزی 1 میلیون تومان باید خسارت بدهی. لطفا راهکار ارائه

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام طبق ماده 230 قانون مدنی و نظر دکتر بیات برای مطالبه ی ئوجه التزام باید ضرر ثابت شود و شما میتوند علائه بر چنین دفاعی در دادگاه کنید و طبق ماده 501 قانون مدنی اگر مستاجر به تصرف خود ادمه دهد موجر مستحق دریافت مراضات حاصله در زمان تصرف میباشد