شکایت بابت کلاهبرداری وتحصیل مال از طریق نامشروع

دسته بندی : کیفری | تحصیل مال از طریق نامشروع یا سو استفاده و تقلب از امتیازات
فریبرز ذوالفقاری
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام.اگر کسی مثلا سال94 مرتکب جرایمی ازقبیل کلاهبرداری تحصیل مال نامشروع، جعل وغیره شده باشه،وبدهی هم داشته باشه به اشخاصی و شاکی ها هنوز شکایت نکرده باشن ودادخواست ثبت نکرده باشن بطرفیت مجرم وقبل از شکایت از مجرم،مجرم تابعیت یه کشور دیگه رو اخذ کنه مثل آمریکا، اروپا، آلمان،امارت وغیره و(علاوه براین تابعیت ایران رو هم ترک کنه واز ایران بره واموالشم ببره)آیا دیگه به هیچ طریقی نمیشه در ایران از مجرم شکایت کرد ومجرم رو مستردش کرد به ایران ومجازاتش کرد؟؟واگر نمیشه در ایران ازش شکایت کرد ومستردش کرد ومجازاتش کرد،آیا درکشوری که مجرم تابعیتش رو اخذ کرده هم نمیشه از مجرم شکایت کرد ودرهمون کشور مجازاتش کرد؟تنها شکایت منظورم نیست شکایت بدون مجازات بی فایدس،این سوالو از سایت دیگری پرسیدم وکلای محترم میگن ترک تابعیت ممکن نیست مگر در قانون اساسی ترک تابعیت اجازه داده نشده؟جرمی توسط کسی رخ نداده صرفا میخوام پاسخ این سوالو بدونم سوالم درسی نیست ودانشجو نیستم لطفا کامل اگر ممکنه راهنمایی بفرمایبد خیلی مچکرم از راهنمایی شما.

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی.مطابق قوانین ایران هر ایرانی در هر کجای دنیا مرتکب جرم شود مطابق قوانین ایران مجازات می شود ومطابق قوانین ایران ترک تابعیت از طرف فرد ایرانی پذیرفته شده نیست