کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع

دسته بندی : کیفری | تحصیل مال از طریق نامشروع یا سو استفاده و تقلب از امتیازات
حسین حسن زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام واحترام.اگر شخصی از بیست نفر،ازهرکدام مثلا ده پنج یا دو وغیره میلیون تومن وجمعا از بیست نفر 115 میلیون تومن مثلا کلاهبرداری وتحصیل مال نامشروع کرده باشه،آیا این کلاهبرداری وتحصیل مال نامشروع جنبه عمومی داره وغیر قابل گذشت به حساب میاد؟وآیا نسبت به کل بیست نفر غیرقابل گذشته ودادستان ازجانب کل بیست نفر به موضوع رسیدگی میکنه حتی اگه مشخص نباشه شاکی ها کی هستن وکسی هم شکایت نکرده باشه از متهم؟وسوال دومم دراینخصوص اینکه اگر فرضا مجرم خودش رو معرفی کنه وشاکی ها مشخص نباشن،و دادسرا به این موضوع ازجانب بیست شاکی رسیدگی کنه وحکم مجرمیت یا منع تعقیب صادر کنه،پس از گذشت مهلت اعتراض به قرار واعاده دادرسی اگه شاکی ها پیدا بشن وبخوان شکایت کنن دیگه نمیتونن شکایت کنن از مجرم؟سوالم درسی نیست ودانشجو نیستم وجرم ومجرم فوق الذکر فرضی هستن وجهت افزایش آگاهی حقوقی هست به یادگیری قوانین علاقه دارم.ممنون میشم راجب به هردو سوال راهنمایی دقیقی بکنید منو سپاسگزارم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام.کلاهبرداری دارای جنبه عمومی است.قرار منع تعقیب پس از گذشت مهلت اعتراض قطعی است و قابل تعقیب مجدد نیست.