شکایت فحاشی از پشت تلفن

دسته بندی : کیفری | توهین به اشخاص عادی
لیلا علیخانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من اشتباهی ب یک نفر زنگ زدم و توهین کردم و ازش معذرت خواهی کردم اشتباهی ب جای یکی دیگه ب اون فرد زنگ زدم و حرف زدم و شمارشو هم یکی دیگه داده بود من نمیدونستم ک یکی دیگه هست تازه اسم و فامیل و طایفشون هم یکی هست الان میتونه از من شکایت کنه و جرم من چی هست؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام. بله. مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی (اصلاحی سال 1399) توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (74) ضربه و یا جزای نقدی درجه شش (بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال) خواهد بود. لذا، برای تحقق جرم توهین، نیازی نیست تا طرف مقابل ناراحت شود و صرف گفتار یا رفتار توهین‌آمیز، منجر به ارتکاب این جرم خواهد بود. در صورتی که طرف مقابل از شما شکایت کند و بتواند با ارائه ادله و مدارکی جرم شما را اثبات نماید، بسته به رأی قاضی و تجمیع عموم شرایط، امکان محکومیت برای شما وجود دارد.