اثبات ضرب و جرح عمدی

دسته بندی : کیفری | ضرب وجرح عمدی
لیلا علیخانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

ممنون فقط رفتم کلانتری پلیس ازم اون زمان پرسید پزشکی قانونی میخای بری بفرستمت من اشتباه کردم گفتم نه چون هزینه پزشکی قانونی رو ندارم من الان فقط مشغول تحصیلم بعد الان که بیشتر کتک خوردم پشیمون شدم که گفتم نه ارجاع ندادن به پزشکی قانونی ارجاع دادن دادگاه ازاین نظر که بخوام داداشمو محکوم کنم چه کارکنم اگه نخوان باورکنن من ازش کتک خوردم فایل صوتی هم ازدیشب دارم ازش مامانمم میترسه که شهادت بده

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام. به علت اینکه گواهی پزشک قانونی ندارید، شما می توانید دفاعیات خود را در دادگاه بابت عدم مراجعه به پزشک قانونی عنوان نمایید و در پرسش شما، مدرک اثبات جرم ضرب و جرح می‌تواند استشهادیه شهود باشد؛ یعنی اگر موقع ارتکاب جرم ضرب و جرح، شهودی در صحنه حاضر بوده و این جرم را ملاحظه نموده‌‌اند، با تنظیم یک استشهادیه و امضای ذیل آن توسط شهود می‌توانید اقدام به اثبات جرم ضرب و جرح نمایید و به خاطر داشته باشید که شماره تلفن آنها را جایی یادداشت کنید تا در صورت لزوم به دادگاه بیایند و شهادت بدهند.اگر هم شهود تمایلی به امضای استشهادیه و یا مراجعه به دادگاه برای ارائه شهادت را ندارند می‌توانید تقاضای صدور قرار تحقیق محلی نمایید که در اینصورت ضابطان قضایی از شهود معرفی شده تحقیق و نتیجه را در پرونده منعکس می‌کنند؛ لذا گزارشات یا صورتجلسه‌های تنظیم شده توسط ضابطان قضایی و کلانتری نیز که ضمیمه پرونده شده باشد، می‌تواند در اثبات جرم ضرب و جرح موثر باشد. همچنین اگر دلایل و مدارک شما برای اثبات ضرب و جرح، ناظر بر فیلم دوربین مدار بسته و یا فیلم تهیه شده با گوشی تلفن همراه یا عکس و یا هر سند و مدرک دیگری هست، باید آن را نیز به عنوان مدرک، ضمیمه شکایت نمایید. البته مدارکی مثل فیلم و عکس صرفا می‌توانند موجب علم قاضی شوند و دلیل مستقلی برای اثبات ضرب و جرح نیستند. یعنی ممکن است قاضی با مدرکی مانند فیلم دوربین مدار بسته به اقناع رسیده و حکم به مجازات بدهد یا بالعکس.