آیا بدون اذن و اجازه شریک می توان ملکی را وثیقه گذاشت؟

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
عبدالمجید عبدی دزفولی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
من و خواهر و برادرم ی خونه خریدیم و چون شریک بودیم خونه رو زدیم به نام مادرم
چند وقت پیش برادرم برای ی نفر خونه رو با مادرم برد و وثیقه گذاشت و اون رو آزاد کرد ولی بعد آزاد شدن اون مرد متواری شد و ما با حکم جلب هم نتونستیم بگیریمش حالا دولت اومد خونه رو گذاشت تو مزایده و ما برای توقف این حکم رفتیم از مادرمون شکایت کردیم که بدون اطلاع جا خونه رو وثیقه گذاشته و جلوی اجرای حکم رو موقتا گرفتیم
الان شنیدم میگن حتی اگه ما رضایت بدیم باز هم مادرمون رو میندازن زندان
این درسته؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام اگر خانه بنام مادر بوده و ملک و وثیقه گذاشته اقدامش قانونی بوده اگرچه در واقع با هم شریک بوده اید.ولی قانون کسی را مالک می شناسد که سند بنامش ثبت شده باشد.لذا از بابت شکایت شما و متعاقب آن رضایت شما مجازات حبس ندارد .نگران نباشید.