انقضاء عقد اجاره و استیفای منفعت

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
لیلا شیروانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.یک دستگاه تریلی ترانزیت را به مدت یک سال به مبلغ ماهیانه 150 میلیون تومن اجاره کردم وجهت تضمین درپرداخت اجاره ویاخسارات احتمالی منزل مسکونی رادروثیقه ایشان قراردادم.قراردادووثیقه همه گی طی قولنامه عادی بادوشاهد.بعدازپایان مدت یک سال وپرداخت کامل اجاره ها درسرموعد چون به هم اعتمادداشتیم مالک گفت فعلا ادامه بده ومن هم پذیرفتم.تا5 ماه اجاره سرموعدپرداخت میشد.بعلت بیماری 4ماه نتونستم کارکنم وتوان پرداخت اجاره هم نداشتم وماشین روازمن گرفت.تقریبا600م اجاره و300م هم هزینه تریلی که به عهده بنده بودبه ایشان بدهکارشدم.الان دادخواست توقیف منزل روداده تحت عنوان رهن طبق آن قرارداداولیه.باتوجه به اینکه تمدیداجاره شفاهی بوده بدون شاهد وایشان هم پذیرفته وخودش اذعان کرده (گفتم بروفعلا کارکن تاهرموقع لازم شدخودم خبرت می کنم).درهمین حد.نه کم نه زیاد.درخصوص بدهی بابت اجورمعوقه وخسارت من قبول دارم وگفتم مهلت بده جبران میکنم.ولی به دلایلی داره اذیت میکنه.
1- آیا بااین نوع تمدیدمفاداون قراردادمکتوب به قوت خودباقی ست؟درواقع موقع تمدیدهیچ صحبتی ازوثیقه نشد.
2- آیا این تمدیدکه مدت تعیین نشده اصلاصحیح است؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

کاربر محترم وکیلوند با سلام _ وفق قانون عقد اجاره به محض انقضای مدت ،تمام میشود ،حال اگر با اجازه ی مالک مورد اجاره در تصرف شما بماند در صورتی میتواند اجرت المثل را مطالبه کند که شما از ماشین استفاده کرده باشید.