شکایت کیفری تصرف عدوانی مزاحمت

دسته بندی : کیفری | مزاحمت
زهرا تیرگانی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر. ی سوالی داشتم. برادر من همراه با پسرداییم ی ویلایی ساختن که به اسم خودشونه. بعد این وسط بابامون با عموهام دارن مانع از فروش ویلا میشن. درواقع مانع از ورود مشتری ها به داخل ویلا میشن. بعد جالبیش اینه اینا هیچ حقی تو ویلا ندارن اصلا هیچیش به اسم اینا نیست. میخواستم ببینم امکان شکایت هست؟ مراحلش چجوریه؟ خیلی زمان بره؟ مثلا چقدر؟

پاسخ کارآموز وکالت :

با سلام در صورت اثبات کنید که این اتفاق افتاده بله میشه فقط پلیس 110 گزارش تهیه کند دعوی کیفری مزاحمت ملکی چیست؟ در صورتی که فرد یا افرادی با توجه به دلایل متفاوت و به شکلی عمدی یا سهوی مانع استفاده مالک از اموال غیر منقولش شوند، مزاحمت ملکی ایجاد کرده‌اند. مجازات مزاحمت ملکی چیست؟ مجازات مزاحمت ملکی در صورتی که به شکل سهوی صورت گرفته باشد، پرداخت خسارت است. اما در صورتی که این کار به شکل عمدی و با نیت قبلی انجام شده باشد، فرد علاوه بر پرداخت خسارت به یک ماه تا یک سال حبس نیز محکوم خواهد شد. مزاحمت ملکی در چه دادگاهی بررسی می‌شود؟ مزاحمت ملکی در صورتی که سهوی باشد، جنبه حقوقی پیدا می‌کند و در دادگاه‌های حقوقی به آن رسیدگی می‌کنند. اما اگر این مزاحمت به صورت عمدی باشد، جنبه کیفری پیدا خواهد کرد و در دادگاه‌های کیفری به آن رسیدگی خواهد شد.