حقوقی بنگاه املاک قولنامه

دسته بندی : حقوقی | اثبات مالکیت (مالی)
زهرا تیرگانی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

با سلام خدمت وکلای عزیز
بنده ملک خودم را فروختم و یک ملک دیگر خریداری کردم (این دو تا قولنامه جدا هستند)
جریمه تاخیر تادیه برای فروش ملک من تنها 200 هزارتومان نوشته شده اما برای خرید ملک روزانه 10 میلیون تومان .
سوال من این است که اگر کسی که ملک من را خریداری کرده در محضر خانه حضور پیدا نکند(مثلا تصمیم بگیره 1 ماه دیر تر بیاد) جریمه ای که باید به من بپردازد بسیار کمتر از جریمه ای میشود که من باید پرداخت کنم و پرداخت این مبلغ جریمه عملا برای من ممکن نیست .
ایا میتوانم به غیرمتعارف بودن مبلغ جریمه اعتراض کنم؟
از انجایی که نابینا هستم و بنگاه دار این بند را برای من نخواند میتوانم از انها شکایت کنم؟
از بنگاه دار معامله ی اول چی؟ از انها میتوانم شاکی شوم که تنها 200 هزارتومان در روز مبلغ جریمه را نوشتند؟
صوت جلسه ی معامله را هم دارم .

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام چون نابینا هستین باید ثابت کنید که بدون اذن شما اینکار انجام شده در ماده ی 347 به صراحت بیان می کند:شخص کور می تواند خر ید و فروش نما ید، مشروط بر این که شخصا به طریقی غیر از معاینه یا به وسیله ی کس دیگر ولو طرف معامله جهل خود را مرتفع نماید.