ایا میتوانم بابت جریمه شکایت کنم؟

دسته بندی : حقوقی | مطالبه خسارت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

درود خدمت وکلای عزیز
من یک ملکی را به شخصی فروختم و تاریخ سند زدن در دفترخانه 27 همین ماه در قولنامه ذکر شده است
از طرفی یک ملک دیگر خریداری کردم .
اما اگر خریدار ملک من در تاریخ معین در دفترخانه حضور پیدا نکند مبلغ جریمه ای که بابت هرروز دیر کرد به من میدهد بسیار کمتر از مبلغ جریمه ای است که من پرداخت میکنم .
(200 هزارتومان جریمه ی دیر کرد انها و 10 میلیون تومان جریمه دیر کرد من)
در اینجا باید چکار کنم من؟
ایا گواهی عدم حضور در دفترخانه از شخص اول بگیرم؟
ایا از مبلغ نامتعارف 10 میلیون تومان در روز شکایت کنم؟
ایا باید معامله را فسخ کنم؟
ایا میتوانم بابت 200 هزارتومان جریمه در روز شکایت کنم ؟
چون این مبلغ برای این معامله بسیار کم است و بنگاه دار این بند را برای من نخواند و از طرفی من یک فرد نابینا هستم .

پاسخ کارشناس حقوقی :

کاربر گرامی با سلام؛ اگر فروشنده در جهت انتقال سند اقدام ننماید میتوانید گواهی عدم حضور بگیرید و در جهت مطالبه خسارت طبق بنود قرارداد حتی با مبلغ کم و الزام ب تنظیم سند رسمی اقدام نمایید چرا ک حداقل فایده ان الزام طرف مقابل در جهت ایفای تعهدات خود هست همچنین در مورد حق فسخ بستگی ب شرایط قرارداد دارد و در مورد شکایت برای در نظر گرفتن مبلغ نامتعارف با عنایت ب اینکه بستگی ب توافق طرفین دارد و کف و سقفی ندارد نمیتوانید کاری انجام دهید مگر عدم قصد و رضایت خود یا سواستفاده بنگاه دار را ب اثبات برسانید موید باشید