11 شهریور 1401

آیا فرزندان فرد فوت شده می‌بایست صلح نامه را امضا نمایند

دسته بندی : حقوقی | تنفیذ صلح نامه (اموال منقول)
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب
سئوالی در مورد تنظیم صلح نامه داشتم
اگر پدری فوت شده باشد و قبل از فوت پدر فرزند وی نیز فوت شده باشد و فرزندان دیگر بخواهند صلح نامه برای تقسیم اموال متوفی تنظیم نمایند آیا لازم است وراث فرزند فوت شده قبل از پدر هم صلح نامه را امضا نمایند ؟؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ صلح عقدی لازم هست و بموجب آن مالکیت از جانب مصالح ب متصالح منتقل می‌شود هرچند سوال شما کمی دارای ابهام هست لیکن اگر منظورتان این هست ک اموالی از جانب پدر ب فرزند متوفی صلح شده با فوت فرزند مالکیت ب فرزندان و وراث قانونی ایشان بعنوان قائم مقام منتقل می‌شود مگر پدر در صلح حق فسخ داشته و صلح را بعد از فوت پسر فسخ کند در غیر اینصورت در خصوص اموال صلح شده اساسا فرزندان و وراث قانونی فرزند متوفی مالکیت دارند و مشخصا برای هرگونه اقدامی حقوقی در خصوص این اموال وراث از جمله فرزندان فرزندمتوفی ذی سمت و ذینفع هستند چون مالکیت ب ایشان منتقل شده است موضوع نیازمند بررسی است موید باشید