جرم تخریب و مجازات آن

دسته بندی : کیفری | تخریب
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام مزاحمی دارم میاد دم آموزشگاه ما هم اموال مثل چراغ ها و تابلو و بنر رو تخریب میکنه و خرابکاری و در ميره... میخوام دوربین مدار بسته بزارم و بعذش شکایت.. چون احتمالا اشناس.. فیلم توی دادگاه که قابل استناد هست؟ علاوه بر جریمه نقدی که دادگاه ازش میگیره میتونم بندازمش زندان ؟؟؟ و خلاصه ادبش کنم یا.... ؟؟؟یا فقط جریمه نقدیشو بهم میده چون من نقدی کافی نیست دوماهه اعصاب ما خراب کرده باید ادب بشه علاوه بر خسارت چه کنم که قاضی حسابی قاطی کنه الکی بنویسم دزدی هم کرده و چندتا چیز کلفت بندازم گردنش بگم همشو این برده و خلاصه ادبش کنم ممنون میشم جواب بدید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر بله دوربین قابلیت استناد را دارد و با احراز سونیت به مجازات تخریب محکوم خواهد شد بر اساس ماده ۶۷۷ این قانون هر کس عمدا اشیای منقول یا غیر منقول متعلق به دیگری را تخریب کند یا به هر نحو کلا یا بعضا تلف کند و از کار اندازد، به حبس از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد اگرفرد بدون سابقه باشد و شرایط مجازات جایگزین حبس را داشته باشد و قاضی حکم به حبس زیر یکسال دهد قابل تبدیل به جزای نقدی است اما جزای نقدی به شما پرداخت نمیشود وبه دولت تعلق دارد اما مطابق قواعد مسئولت مدنی، هرکس بدون مجوز قانونی به عمد یا در نتیجه بی ‌احتیاطی به جان، سلامتی، مال، آزادی، حیثیت، شهرت تجارتی یا به هر حق دیگری که به موجب قانون برای افراد ایجاد شده است، لطمه‌ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا خسارت معنوی شود، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود خواهدبود پس خسارت را‌میتوانید بگیرید صرف ادعای دزدی شما کافی نیست برای احراز هر جرمی نیاز به سونیت و دلیل است بدون دلیل نمیتوانید ادعای دزدی فرد را کنید