09 خرداد 1401

الزام به ایفای تعهد قرادادی

دسته بندی : حقوقی | الزام به ایفای تعهد (غیر مالی)
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

درود.
پدربزرگ بنده ، پس از فوت مادربزرگم ، زنی را به صورت عقد دائم اختیار نمود و این زن دارای یک فرزند دختر می باشد و از پدربزرگم فرزند مشترکی ندارد.در ادامه پدربزرگم فوت نموده و پس از چند سال ، زنی که به همسری گرفته بود نیز فوت نمود.پس از فوت زن ، وراث پدربزرگم با دختر و مادرزنِ همسرِ پدربزرگم توافق نامه ای را به صورت دستی منعقد نمودند که در آن قید شده ، وراث زن بابت هشت و یک و کلیه ارثی که به آنها می رسید قطعه زمینی که در زمان عقد، نصف آن به عنوان مهریه زن مشخص شده بود را به صورت کامل(تمامی زمین) دریافت نموده و بابت مابقی دارایی پدربزرگم ادعایی نداشته باشند .اکنون و پس از تحویل گرفتن زمین و فروش آن ، جهت امضاء نمودن در دفترخانه حاضر نمی شوند.تکلیف چیست؟و آیا از باغ و زمین ، از اعیان و عرصه به آنها ارثی می رسد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ شما به عنوان احدی از ورثه و یا به نمایندگی از طرف سایر وراث، می توانید با ارسال اظهارنامه و سپس طرح دادخواستی، الزام طرفین ممتنع را به ایفای تعهد قراردادی در اینخصوص را بخواهید،، بدیعی است که در صورت تنظیم صحیح، قرارداد مذکور فیمابین وراث نافذ بوده و طرفین بایستی نسبت به ایفای تعهدات خود در متن قرارداد تنظیمی پایبند باشـند.. حالیه چنانچه در توافق حاصله بین وراث، طرفین قرارداد ( دختر و مادر زن همسر پدر یزرگتان) نسبت به وصـول سهم الارث خود از کل ترکه اقرار نموده و هرگونه ادعای بعدی در خصوص ترکه را از خود سلب و ساقط نموده باشند، اصـولا دیگـر سهمی خارج از قرارداد تنظیمی برایشان متصور نمی باشد، مگـر اینـکه خدشه ای به اساس قرارداد مذکور وارد و یا اعتراضی نسبت به آن مطـرح گردد..