هبه بدون قبض و ابطال آن

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
مصیب قادری چشمه گچی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
میخواستم
پدر همسرم در زمان حیات تمام املاک خودش رو به عنوان فروش ولی بدون دریافت وجه معامله به نام پسرش کرده و الان که فوت شده پسر متوفی تمام املاک و اموال رو با استفاده از همون مبایعه نامه از آن خودش میدونه . من میخوام بدونم آیا ما میتونیم جهت احقاق حق همسرم و دریافت ارثیه اقدامی بکنیم یا خیر ؟
با توجه به اینکه چند سال از تنظیم مبایعه نامه و عدم پرداخت وجه گذشته از سال ۹۷ تا امروز
ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام بنظر می رسد که خیر و هیچگونه اقدامی نمی توان کرد زیرا اگر دادگاه مبایعه نامه را نیز نپذیرد قطعا آن را هبه تلقی کرده و چون واهب (پدر همسر شما) فوت شده و از آن رجوع نکرده، مال در اختیار فرزند است، مگر آنکه در دادگاه ثابت نمایید هبه بوده است اما در تصرف پسر هیچگاه قرار نگرفته است در اینصورت می توان آن را ابطال نمود.