09 دی 1400

توهین نماینده مجلس به نظام در زندگی شخصی

دسته بندی : کیفری | جرایم سیاسی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید ما یه نماینده مجلس داریم که از هر ده تا کلمه ای که توی زندگی شخصیش به کار یازده تاش توهین به جمهوری اسلامی و نظام و دوازده تاش توهین به مقدسات مذهب رسمی کشور هست،میخواستم بدونم راه پیگیری قضایی داره تا ایشون از جایگاهی ک داره عزل بشه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اساسا هیچ مصونیتی برای نمایندگان مجلس از حیث ارتکاب جرایم عمومی و یا سیاسی حسب مورد وجود ندارد و این افراد نیز در صورت ارتکاب جرم، مانند سایر شهروندان تحت تعقیب کیفری قرار می‌گیرند.. اگر مصونیتی نیز برای برخی مقامات و مسئولان کشوری مانند نمایندگان مجلس وجود دارد، این مصونیت صرفاً برای تسهیل انجام امور مربوط به سمت نمایندگی است و نمایندگان بر مبنای قانون اساسی در قبال اظهارنظر و آرای خویش که در مقام ایفای وظایف نمایندگی انجام می دهند، مصونیت ماهوی دارند،، اما در مورد جرایمی که مرتکب می شوند، هیچ مصونیتی برای آنها وجود ندارد.. بنابراین هر کس در هر موقعیت و مقامی که قرار می گیرد باید درک درستی از موقعیتی که در نظام حاکمیتی کشور به دست می آورد داشـته باشد، تا الگوی مناسبی برای شهروندان در مناسبات رفتاری و اخلاقی و گفتاری باشد.. فلـذا در صورت شکایت شاکی خصوصی و یا گزارش به مقامات قضایی با دلایل و مدارک کافی و مستند، دادسـرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم، باید موضوع را تعقیب و تحقیقات لازم در این زمینه را معمول دارد.. مؤید باشید..