08 مهر 1402

مطالبه خسارت بابت تقسیم ارث به صورت اجباری

دسته بندی : حقوقی | تقسیم مال
مریم گودرزی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.برادر من مهجور است،به همین ملک که ارث پدرم بوده را باید از طریق دادگاه می‌فروختم و تحت نظر دادگاه تقسیم میشد،همه مراحل انجام شد،مزایده انجام و برنده مشخص شد.10 درصد پول توسط دادگاه از او گرفته شد،و برای بقیه یکماه فرصت دادند.سر یکماه نتوانست و دوباره بهش فرصت دادیم.باز هم نشد و باز هم فرصت دادیم.الان از زمانی که باید تسویه میکرد حدود سه ماه گذشته و بعیده بتونه در آخرین فرصت که 15 مهر هست تسویه کنه!
خواستم بدونم تکلیف اون ده درصد که حدود 1 میلیارد و 400 میلیون هست چه میشود و آیا به عنوان خسارت که به ما در معامله رسیده به ما پرداخت میشه یا به نفع دولت ضبط میشه.
توجه فرمایید که علت مزایده و مراحل فوق مهجوریت یکی از وراث است و نه شکایت وارثی از وارث دیگر.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام کاربر گرامی وقت بخیر ، اگر بین ورثه شخص محجور و یا غایبی وجود داشته باشد برای تقسیم ارث شرایط خاصی لازم است که باید رعایت شود، چون محجورین با توجه به شرایط خاصی که دارند صلاحیت تصمیم گیری در امور مالی شان را ندارند. به همین دلیل در صورتیکه هر یک از محجورین به عنوان ورثه از شخص متوفی ارث ببرند، تقسیم اموال باید با حضور ولی یا قیم انجام شود‌.