21 آبان 1402

آیا استفاده از مدرک پرستاری مجعول عواقب قانونی دارد؟

دسته بندی : کیفری | استفاده از اوراق مجعول
عبدالمجید عبدی دزفولی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و احترام چند سال قبل یک فرد با بیان اینکه در وزارت بهداشت رابط دارد و میتواند در قبال دریافت مبلغی مدرک معتبر و شماره نظام پرستاری ارائه دهد از من پول پرفت و یک مدرک رنگی با مهر چاپی و شماره نظام داد.سال قبل قبل یک پیرمرد 95 ساله در مرکز سالمندان فوت کرد که پزشک قانونی دلیل مرگ رو ایست قلبی تنفسی اعلام کرد با توجه به اینکه متوفی در ساعات پایانی شب فوت کرده و بنده فقط صبح ها از ساعت 9 الی 12 در مرکز حضور داشتم و بهیار شب در ساعت فوت حضور داشتند.خانواده متوفی پرونده رو به کمیسیون پزشکی ارجاع دادند و بنده و پزشک مرکز احضار شدیم.در این مدت من متوجه جعلی بودن مدرک تحصیلی شدم از طریق سایت نظام پرستاری
ایا امکان هست بنده محکوم شوم؟و باید چه کاری انجام بدم.خواهش میکنم کمک کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام از بابت اتفاق حادث شده یعنی فوت پیرمرد 95 ساله در ساعتی که شیفت شما نبوده از این حیث شما مسئول نیستید و موضوع قابل دفاع است که شما.دخالتی در قضیه نداشته اید اما از جهت اینکه مدرک پرستاری شما وشماره نظام پرستاری شما جعلی است و از همه.مهمتر چنانچه اصلا و اساسا شما پرستار نبوده و صِرفا مدرک پرستاری را از جاعل خریداری کرده اید وبه شغل پرستاری فعالیت کرده اید مسئول هستید و پاسخگو.لذا مسئله دو جنبه دارد یکی موضوع فوت پیرمرد که ارتباطی با شما ندارد یکی استفاده از سند یا مدرک پرستاری مجعول که بشما مرتبط است موفق باشید.