15 بهمن 1400

ابطال معامله فضولی به‌دلیل جهل به ملک مورد معامله

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
غلامرضا صارمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ، پدرم پنجاه سال قبل مالک چندین قطعه زمین بوده است ، در آن زمان شخصی بدون داشتن وکالت از پدرم قطعاتی را به طور فضولی به فروش می رساند ، و در فروشنامه هایی که شخص فضول با خریداران تنظیم نموده است مورد معامله معین و مشخص است و در فروشنامه ها با خریدارن شخص فضول پلاک ثبتی را مشخص نموده است ، بعد از سال ها حدود ده سال قبل شخص فضول به من مراجعه و از جهل من به موضوع استفاده و قراردادی بابت تنفیذ معاملات تنظیم می کند و من طی این قرارداد معاملات ایشان را تنفیذ نموده ام ، منتها برای اینکه من متوجه نشوم که ایشان چه قطعاتی را فروخته است در قرارداد تنفیذ فقط اسامی خریداران را نوشته است و شماره پلاک مورد معامله را که ایشان در فروشنامه خریداران نوشته است در قراردادی که با من بابت تنفیذ تنظیم نموده است اشاره نکرده است ، در واقع اسم خریدار در قرارداد تنفیذ آمده است ولیکن اینکه مورد معامله ایشان مربوط به کدام ملک پدرم است نوشته نشده است ، آیا با این اوصاف می توان نتیجه گرفت که معاملات تنفیذ شده غرری و مردد بین چند مورد می باشد و معامله را باطل کرد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه شما در زمان تنظیم قرارداد معاملات فضولی ، واقعا جاهل به موضوع ملک مورد تنفیذ بوده اید امکان ابطال معاملات وجود دارد