05 دی 1402

قصور پزشکی و پرداخت دیه

دسته بندی : جرایم پزشکی | قصور پزشکی منجر به فوت
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و خسته نباشید
مادر بنده 5 سال پیش به خاطر جراحی به رحمت خدا رفتند...ما شکایت کردیم و 2 دکتر محکوم شدند به پرداخت دیه(هرکدام 10درصد) و 1 سال حبس تعزیری...چندتا سوال داشتم خدمتتون:
1- با تماس گرفتن که مدارک بیارین که دیه رو پرداخت کنیم(از طرف بیمه مسئولیت پزشک) ، آیا دریافت دیه توسط ما باعث میشه که در پرونده رضایت شاکی(ما) ثبت بشه و در 1سال حبس تعزیری پزشکان تخفیف قائل بشن اجرای احکام؟ یا مجازات حبس 1ساله تعزیری کماکان پا برجاست؟
2- دیه زن در این مورد مثل مرد(کامل) هست؟
باسپاس فراوان

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی خیر اخذ دیه مانع اجرای جنبه عمومی مجازات نمی باشد ،و میزان دیه تا کمتر ازیک سوم معادل دیه مرد است بیشتر از یک سوم شود نصف دیه مرد است . موفق باشید