12 دی 1402

عدم رعایت مراتب دفاع مشروع

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
مریم محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

شخص الف به شخص ب حمله میکند ، شخص ب دفاع از خود مینماید،درصورت قتل الف چنانچه نفس و دفاع او صدق کند ولی مراتب دفاع را رعایت نکرده باشد، حکم رفتار شخص ب چیست؟به استناد ماده قانونی لطفا توضیح دهید.سپاس

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی صورت عدم رعایت مراتب دفاع، مجازات قصاص منتفی می شوداما مرتکب به دیه و مجازات تعزیری محکوم خواهد شد.به تبصره ی دو ماده ی سیصد و دو قانون مجازان رجوع شود.