ثبوت حق قصاص برای اولیای دم مقتول

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
مرتضی احمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام وعرض خسته نباشید برادرم حدودا دوساله پیش به دسته زن ودومردبه قتل رسیده والان در زندان هستن برادرم پول گرفته رضایت داده مادرم وپدرم هم بعد چهلم برادرم به رحمت خدارفتندالان دوروز دیگه دادگاه هس بچه های برادرم هم رضایت دادن ومن توان پرداخت دیه آنهارا ندارم که دادگاه قصاص کند اگر من رضایت ندهم آنها می‌توانند آزاد بشوند

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام بدوا عرض کنم در خصوص ولی دم بودن شما شبهه وجود دارد و باید سایر بازماندگان نیز تماماً ذکر شوند تا بتوان ورثه و اولیای دم را تشخیص داد. در اینکه پدر و مادر مقتول اولیای دم بوده اند شکی نیست و پس از فوت آن ها حق مذکور به شما و سایر برادر یا خواهرانتان به ارث می رسد . شما فعلا در اینکه دیه قاتلین را منهای دیه مقتول پرداخت نمایید و یا اینکه دیه بگیرید مخیر هستید .و با عدم رضایت شما فعلا آزاد نخواهند شد.