04 بهمن 1402

خرید و فروش کالای قاچاق

دسته بندی : کیفری | اتلاف
حسن شاکری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام.بنده یک مغازه فروش کامپیوتر و لوازم جانبی رو اداره میکنم.بیشترین فروشم در طول ماه لپتاب های استوک هستند. سیاست فروشم به این صورت هست که لپتاب های فروخته شده رو به مدت 10 روز گارانتی میکنم که این گارانتی 10 روزه در فاکتور فروشی که صادر میکنم ذکر میشه.اگر در مدت 10 روز هرگونه ایرادی در دستگاه فروخته شده وجود داشته باشه، بنده موظفم که ایراد مربوطه رو به صورت رایگان برطرف کنم و یا دستگاه دیگه ای رو به مشتری تحویل بدم.حدود دو هفته قبل یک دستگاه HP ZBook G4 U رو به آقایی فروختم؛ ایشون 2 روز بعد از اتمام مهلت گارانتی با بنده تماس گرفتن و اعلام کردن که باتری دستگاه ایراد داره.من هم بهشون گفتم که با توجه به اینکه مهلت گارانتی دستگاه تموم شده میتونیم با هزینه خودشون یک باتری به ارزش 2 میلیون تومان سفارش بدیم و روی دستگاه نصب کنیم یا اینکه بنده دستگاه رو ازشون پس بگیرم و مبلغ رو بهشون عودت بدم. ایشون هیچکدوم از این دو پیشنهاد رو نپذیرفتن، و تهدید کردن که شکایت من رو به اتحادیه و صنف میکنن.آیا ممکنه مشکل‌قانونی ای متوجه من بشه؟ به طور ویژه از جهت کالای قاچاق تلقی شدن لپتاب های استوک؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام از باب کالای قاچاق نگران نباشید چون اثبات قاچاق بودن آن برای مشتری امکانپذیر نیست و نکته مهم اینه ایشون خودش کالای قاچاق رو خریده. شکایت در اتحادیه هم فقط راجع به موضوع گارانتی هستش