30 بهمن 1402

اعلام فسخ یابطلان قرارداد

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ،قراردادخریدیک واحدمسکونی با شخصی تنظیم نمودم مقررشدبخشی ازثمن معامله را بصورت نقدی وبخشی نیز بصورت معوض با یک مغازه تجاری پرداخت کنم ،فروشنده شماره حساب پسرش درقرارداد ذکر کرد (بهانه عدم پرداخت مالیات)قرارشد بعداز رویت ملک تجاری معرفی شده وارزیابی کمی وکیفی وتایید ان ،بنده بحساب ایشان ثمن نقدی واریزکنم ،قراردادصرفا یک نسخه دستی تهیه گردید که انهم نزد مشاور املاک ماندبدون کدرهگیری ،فقط من ازش عکس گرفتم بعدازجدا شدن با پرسجو متوجه شدم این فردحساب های بانکی ش با دستور قضایی مسدود (بعلت چک های برگشتی ) ازانجایی که ملک فروشنده قولنامه ای وخودش هم دران ساکن تبود بیم کلاهبرداری مطرح بود ،لذا من علی رغم درج 10درصد ضرروزیان فسخ از ادامه معامله با ایشان منصرف شدم ،نگفته نماند مشخصات ملک معوض در قرارداد که سرقفلی هم هست به همراه ادرس سکونت بنده هم بعنوان خریداردرج نشده ،بعدازانصراف من نه بازدیدی ازملک تجاری توسط فروشنده شد ونه هیچگونه بیعانه وثمنی پرداخت شده ، ایا من میتوانم عدم قطعیت عقدبیع ویا اگاهی ازنیت فروشنده درکتمان شماره حساب رادلیل عدم مشروعیت معامله اعلان کنم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر.مواردی که ذکرکردیدباعث بطلان معامله نیست.برای فسخ یابطلان معامله شرایط خاصی وجودداردکه این دوموردی که شماذکرکردیدجزءآنهانیست.لیکن اگرملک متعلق به غیراست وبامدرک معتبر مشخص شودفروشنده مال غیررابه شمافروخته می توانیددادخواست اعلام بطلان معامله رامطرح کنید.بعنوان مثال اگرمنطقه ای که آن واحدمسکونی درآنجاواقع است پلاک ثبتی داشته باشندبه احتمال زیادزمین آن واحدمسکونی نیزدارای سندمشاعی است که این خوددلیل خوبی است که به استنادآن دادخواست اعلام بطلان معامله یاشکایت فروش مال غیر مطرح کنید.موفق باشید