10 اسفند 1402

فرق بین بیع مشروط و عقد صلح

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
نگار محمدعلی گل
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام واحترام بنده یه منزل مسکونی از طریق قولنامه از پدر و مادرم خریداری کردم که توسط بنگاه معاملاتی تنظیم شده که منزل 3 دانگ برای مادر و 3 دانگ برای پدر میباشد.در انتهایی این قولنامه ذکر شده است:خانه مورد نظر دارای دو عدد سند پلمپ 3دانگ 3دانگ می باشد که کل مشخصات ساختمان در اسناد ذکر شده است.نظر به اینکه تا زمانی که فروشندگان در قید حیاط می باشند خریدار نمی تواند هیچ اقدامی روی ساختمان مورد نظر بکند ساختمان مورد نظر هرگونه بدهی از قبل شهرداری،دارایی،سند نویسی در محضر داشته باشد خریدار باید بپردازد این قرارداد با رضایت کامل طرفین انجام گرفت و معامله قطعی و قابل برگشت نمی باشد.با توافق طرفین تازمانی که پدر و مادر زنده می باشند هیچ حقی از ساختمان مورد نظر خریدار ندارد.که این قرارداد توسط شورا روستا امضا و مهر و وهمچنین دهیار روستا امضا و مهر،و بنگاه دار امضا و مهر کردند،توسط پدر و مادر و خودم امضا و اثر انگشت شده،ایا این قرارداد اعتبار دارد،در این معامله ورثه دیگر خبر ندارند،پدر مادرم دوست ندارند فعلا انها درجریان باشند،این قولنامه اعتبار دارد،بعدن میتوانم سند بگیریم باتشکر شمابزرگوار

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام و عرض ادب با توجه به اینکه اجازه انتقال به شما داده نشده موجب بطلان عقد بیع هست و اگر میخواستند به این صورت به شما انتقال بدن میبایست صلح سکنی عمری میکردند،حتما تغییر بدید موضوع را که در آینده به مشکل نخورید.