10 اسفند 1402

جعل وسوءاستفاده ازسندمجعول

دسته بندی : کیفری | جعل
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام

ایا سند جعلی که در پایین ان اقرار به بی اعتباربودنش ،توسط استفاده کننده از ان سند شده است و 2شاهد انرا امضا کرده اند بابت همین موضوع ، قابل ارائه به مراجع قضایی و کارشناس برای طرح شکایت جعل میباشد ؟؟
{{ استفاده کننده سند مجعول از جعلی بودن ان بی اطلاع بوده و بعد ازاینکه مطلع شده در حضور شخص شاکی با نوشتن متنی در پایین همان سند اقرار به اعتباری ان نموده }}
ایا این سند بی اعتبار میتواند مورد قبول مراجع برای محکوم کردن فزدی که اقرار به بی اعتباری ان کرده واقع شود ؟؟!!

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر. ملاک درانتساب جرم ومجازات آن اطلاع استفاده کننده، ازسندمجعول است.اگرمحرزشوداستفاده کننده ازجعلی بودن آن اطلاع کامل داشته جرم سوءاستفاده ازسندمجعول محقق شده است واگرمعلوم شودکه اطلاع نداشته وپس ازمواجهه باطرف مقابل(شاکی)پی به جعل بودن سند برده وذیل سند به جعلی بودن آن اذعان نموده است مرتکب جرم نشده.درمجموع ملاک اطلاع یاعدم اطلاع استفاده کننده است وصرف نوشتن آن عبارت ذیل سند دلیل برمجرمیت وی نیست.موفق باشید