25 اسفند 1402

مهلت پرداخت فاضل دیه

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب یه سوالی داشتم اگر مردی مرتکب قتل عمدی زنی شود و حکم قصاص با پرداخت فاضل دیه نیز صادر شود و قاتل نیز اعتراضی به حکم نکند ولی دم حدودا چقدر زمان برای پرداخت فاضل دیه دارند؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام - کاربر محترم اجرای احکام‌، به متقاضی قصاص (ولی‌ّ دم‌) مهلت دهد که سهم‌الدیه سایرین یافاضل دیه‌رابپردازد تا امکان قانونی اجرای حکم (باترتیبات مربوط‌) فراهم گردد. در غیر این صورت‌،واحدهای اجرایی‌، این قبیل پرونده‌ها راباگزارش لازم جهت فک قرار بازداشت و تبدیل آن به‌وثیقه مناسب‌، به دادگاه صادر کننده قرار(یا جانشین آن‌) بفرستند تا اقدام لازم‌، بادادن تعلیمات‌لازم به محکوم صورت گیرد. در صورت ایداع وثیقه و صدور قرار قبولی‌، دستور آزادی محکوم‌صادر شود و هرزمان که متقاضی‌، قادر به پرداخت شد، پس از استیذان‌، حکم قصاص برابرموازین قانونی به مرحله اجرا درآید.