ایجاد سرقفلی در املاک تجاری

دسته بندی : حقوقی | امور اراضی
محمود رئیسی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من یه معامله‌ای کردم، یه ملک هست که تو سند، مسکونی خورده، ولی یه مغازه نونوایی داره که تو سند اسمی ازش نیومده، و چون نونوایی خدماتی محسوب میشه نیازی به تجاری نداره.
پول معامله رو کامل دادم، سند هم به نامم خورده. حالا فروشنده یا نتونسته از پولش استفاده درستی کنه، یا به هر دلیلی، داره به روش‌های مختلف اذیت می‌کنه. مهمترین چیزی که من رو نگران کرده اینه که میگه حق سرقفلی مغازه در قولنامه نوشته نشده و من باید بیام تو دارایی امضا بدم تا سرقفلی‌ش به اسم تو بشه. سر این مسئله مثلا قسط دستگاهی که هست و پولش رو روی مغازه از من گرفته و تو قولنامه هم نوشته شده، نمیده و میگه بقیه قسطهاش پای تو هست. سوالم اینه که وقتی من ملک رو کامل خریدم و موقع خریدش هیچ حرفی از ملکیت و سرقفلی نبوده، همچین موضوعی اصلا سندیت داره؟ در مبایعه نامه هم اسمی از سرقفلی نیومده و به کل ملک اشاره شده. از بنگاه پرسیدم میگه چون تو توضیحات مبایعه نامه نوشته که این ملک یه مغازه هم داره، نمیتونه ادعایی روی سرقفلی مغازه داشته باشه. نمیدونم این حرف درست هست یا نه.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام سرقفلی مختص املاک تجاری است و در املاک غیر تجاری ایجاد نخواهد شد ابتدا باید مشخص گردد که آیا ، ملک دارای سرقفلی است یا خیر و ...