الزام به ایفای تعهدومطالبه خسارت

دسته بندی : حقوقی | الزام به ایفای تعهد (غیر مالی)
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و عرض ادب
جناب آقای حیدری ضمن تشکر از شما ولی غالب پاسخ های شما ناقص و با کم توجهی به صورت سوالات انجام میشه.
لطفاً شما پاسخ ندهید

1)) آیا علم قاضی (مستند ماده 211 قانون مجازات اسلامی) در امور تعزیرات ، در دادیاری مطلقا قابل اعتبار است یا اختلاف نظر وجود دارد؟ کمی اطلاعات بدهید .

2)) آیا دادخواست مطالبه خسارت ، عدم ایفای تعهد و تامین دلیل را می توان علیه استادکار ساختمانی ( موزاییک کار) بطور همزمان مطرح کرد ؟
یا تامین دلیل جدا باید باشه ؟
با احترام 🪴

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ووقت بخیر 1.درخصوص علم قاضی بله اختلاف نظراست چراکه مطابق ماده211قانون مجازات اسلامی علم قاضی درخصوص حکم ذکرشده است وبازپرس ودادیار حکم صادرنمی کنندبلکه قرارصادرمی کنند.ازطرفی حسب نظریه مشورتی قاضی مطابق اصل171قانون اساسی شامل دادیاروبازپرس هم می شود.امابه نظربنده دادیاروبازپرس نمی تواندبه صرف علم قاضی قرارصادرکندهرچندمی توانددرکنارسایرادله به علم خودنیزاستنادکندوعلم قاضی مذکوردرماده فوق شامل قضات دادگاه است نه بازپرس ودادیار 2.درخصوص سوال بعدی هرچند رویه این است که تامین دلیل جداگانه مطرح می شود لیکن حسب ماده 150قانون آیین دادرسی مدنی می توان آن راهمزمان باخواسته اصلی هم مطرح کرد به شرطی که خواسته اصلی درصلاحیت شوری حل اختلاف باشدچراکه تامین دلیل درصلاحیت شوری است.به هرحال توصیه می شودتامین دلیل جداگانه مطرح شود.موفق باشید