مشارکت در قتل جنین توسط پزشک

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
غلامرضا صارمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام. متخصص ژنتیک هستم. یکی از تست های انجام شده بر روی جنینی (به دلیل مشکلات خود جنین( دیرتر اماده شد و همان تست هم‌مشکل اصلی جنین را نشان اما از زمان سقط قانونی گذشته بود. در جوابی که امضا کردم نوشته بودیم که چون برخی سلولهای جنین سالم هستند و برخی بیمار ما نمی تونیم ادعا کنیم که این جنین سالم هست یا بیمار و تست دوم هم نیاز هست. اما پدر جنین با ما تماس گرفت و گفت که مشاور و اینها گفتن باید سقط کنیم و راه کار به ما نشون بدید. من‌گفتم این موضوع مصداق قتل هست و ما کاری نمی کنیم و همون جواب رو ارایه می کنیم. خانواده شکایت کردن. کارشناسان نظام پزشکی در دادسرا به من‌گفتن که اگر اونها سقط غیر قانونی کرده باشن، قتل انجام دادن و ممکن هست ما رو به مشارکت در قتل متهم کنند. در صورتیکه ما نه در جواب و نه تلفنی بیمار رو به سقط ترغیب نکردیم. ایا حرف ایشون در دادسرا می تونه درست باشه. چرا ما که مشارکتی در سقط نداشتیم باید شریک جرم باشیم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام اولا بحث شما به هیچ عنوان موضوع مشارکت ندارد بلکه می تواند مصداق معاونت باشد ثانیا اگر توصیه به این کار نداشتید حتی معاونت نیز منتفی است ثالثا در مورد سقط و قتل جنین و لو به صورت عمدی مجازات قصاص ندارد .