آیا انتشار کتاب صوتی از سوی غیر مولف پیگرد قضایی دارد؟

دسته بندی : کیفری | تحصیل مال یا وجه یا منفعت و یا امتیاز مالی از طریق استفاده غیر مجاز از سیستم رایانه ای
عبدالمجید عبدی دزفولی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

آیا طبق قوانین ایران تولید نسخه صوتی از کتاب (کتاب صوتی) و انتشار آن در فضای مجازی نیازمند اذن و اجازه مولف یا ناشر کتاب است؟
اگر شخصی بدون اذن اقدام به انتشاری چنین محتوایی نماید از سوی مولف یا ناشر قابل پیگرد (حقوقی یا کیفری) خواهد بود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام پاسخ مثبت است چرا که این امتیاز با صرف هزینه وطی مراحلی به مولف واگذار شده . و قطعا بدون اذن و اجازه صاحب حق یا ذی حق سوء استفاده تلقی شده و قابل پیگیری است.